Hívjon minket: +36 - 30 - 6544 - 252 Írjon nekünk: [javascript protected email address]
"Bármit, bárhova, bármikor..."
BOTI TEAM KFT.
Egyenes út a logisztikában

BOTI Team: a visszaesés éve volt 2018 – de idén kezelhetőek a problémák!

Jan 23


A legfőbb megbízó gyártása visszaesett, ez nyomot hagyott a BOTI Team logisztikai cég forgalmában is. Időben sikerült észlelni a problémát, így a kezelésre is gyorsan megoldást találtunk - mondja Botfa Balázs logisztikai vezető. Visszatekintés és stratégiai tervezés következik. 


Főként Nyugat-Európába fuvarozott az elmúlt években a BOTI Team Kft. Magyarországi megbízó partnereink leginkább az autóiparból érkeztek, így leginkább alkatrészek szállítása a fuvarfeladat. 


2018 év végére a vasvári székhelyű cégünk 15 db saját, GPS flottakövetővel feleszerelt EUR 6-os besorolású fuvareszközzel rendelkezett, mint minősített, állandó alvállalkozó. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a vontatók átlag életkora 2 év, míg a pótkocsiké 3 év - tavaly 3 db új Schwarzmüller pótkocsit vásároltunk. 


Magas szintű a biztonság is: 100.000 euró értékig rendelkezünk CMR biztosítással, valamint kiegészítő védelemmel a speciális rakományokhoz. Emellett folyamatosan kontrollált a járműparkunk műszaki állapota Tavaly közel kétmillió km-t tettek meg kamionjaink, mintegy 45 ezer tonna árumozgatás mellett.  


Eladtuk az utolsó DAF kamionunkat is, így 2019-ben már kizárólag Volvo haszongépjárművekkel fuvarozunk! 


Két veszéllyel kell idén megküzdenünk. Legfőbb megbízónk termelésének visszaesése miatt 2018-ban az eddig folyamatosan növekvő árbevételünk a 2016 előtti szintre süllyedt (2018: 1,676 mrd Ft; 2017: 2,316 mrd Ft; 2016: 1,930 mrd Ft). Másrészt folyamatossá vált a sofőrhiány és költségnövekedést okoztak a szükséges fizetésemelések is. 


A veszélyek kezelésére kidolgoztuk a szükséges teendőket. Optimalizáljuk a belső folyamatokat a fuvarszervezésben és a pénzügyben, a munkaerőhiány kiküszöbölésére pedig saját képzést indítunk. Hatékonyságunk növelése érdekében szentgotthárdi telephelyünkön (1,2 ha) parkoló, üzemanyagtöltő és kiszolgáló egységet hozunk létre. Több jelenlegi megbízónknál is termelésnövekedés várható és ez számunkra is fuvarszám növekedést hoz. 


Még az első negyedévben szeretnénk további egy kamionnal bővülni, az év végéig pedig további kettő 500-as Volvoval, így a saját flottánk méretét tekintve 18 fuvareszközzel kívánjuk zárni a 2019-es évet.